Het beoefenen van Taiji en Qigong is verbonden met de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). Taiji en Qigong en de Chinese geneeskunde gaan uit van de Yin Yang filosofie. Qigong is een verzamelnaam voor diversen vormen van therapeutische oefeningen om de gezondheid te verbeteren. Taiji is een bewegingsleer waarbij het op een efficiƫnte manier gebruiken van Qi als kracht centraal staat.

Gezondheid en vitaliteit

Gezondheid en vitaliteit zijn het resultaat van een goede doorstroming van de Qi in de meridianen. Bij TCM verhelpt de therapeut met behulp van acupunctuur, massage en kruiden problemen met de doorstroming van Qi. Bij Qigong leert de betrokkene om zelf voor een goede doorstroming van Qi te zorgen. In die zin is het beoefenen van Qigong een goede aanvulling op een TCM behandeling. Door je lichaam en geest door middel van Qigong te trainen blijft je Qi doorstroming geactiveerd. Zo behoud je een soepel lichaam en vergroot je je kracht en vitaliteit.

Lessen

Marlie Houben geeft wekelijks Qigong lessen op de dinsdagavond. Indien je voor je specifieke gezondheidssituatie aanwijzingen wil is een individuele oefenles mogelijk. Tevens is het mogelijk om een Qigongworkshop voor groepen aan te vragen.

Andere websites