Skip to main content

Over Marlie

Marlie Houben is therapeut in de Traditionele Chinese Geneeskunde oftewel, TCM. U kunt bij haar terecht voor:

Wat er aan vooraf ging

  • Sinds 1993 is Marlie praktizerend acupuncturist en shiatsu-therapeut. Academie voor TCM, acupunctuur en shiatsu.
  • Tevens is zij gecertificeerd therapeut in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Binnen de TCM heeft ze scholing gevolgd over; voeding, Chinese kruiden en leefstijlverandering.
  • Marlie beoefent sinds 1992 Qigong en Taiji. Zij volgt daarin het systeem van de Chinese arts dr. Shen Hungxun bij wie zij jarenlang trainde. Marlie geeft wekelijks Qigong lessen in Nijmegen.

Al vanaf haar jongere jaren is Marlie gefascineerd door de dingen achter de dingen. In de Traditionele Chinese Geneeskunde waar acupunctuur, shiatsu en qigong een onderdeel van zijn, heeft zij een landkaart gevonden om in die onzichtbare wereld te treden en op pad te gaan. Spelen met Qi is voor haar een onuitputtelijke bron van vreugde. Aan anderen leren deze krachten te ontdekken en hoe deze krachten aan te wenden in hun dagelijks leven, is haar passie.

In haar behandelingen gebruikt Marlie de Qi-krachten voor het bevorderen van een beter en gezonder evenwicht. Zo krijgt de cliënt zelf de regie in handen voor het optimaliseren van zijn gezondheid.

Er is nog geen wetenschappelijke verklaring voor het succes van deze Traditionele Chinese Geneeskunde. Maar in de praktijk van alledag is ‘dat het werkt’ belangrijker dan het ‘waarom’. Marlie zegt: ‘De wind kun je niet zien en toch bewegen de bladeren.’

Interview met Marlie uit: Natuurlijke & Integrale Gezondheidszorg.

Marlie Houben