marlie acupunctuur

Marlie Houben is therapeut in de Traditionele Chinese Geneeskunde oftewel, TCM. U kunt bij haar terecht voor:

Marlie Houben begon haar studie in de oosterse geneeswijzen met de opleiding voor Shiatsu therapeut. Vervolgens ging ze verder met de opleiding Traditionele Chinese Geneeskunde. Sinds 1993 is ze praktizerend acupuncturist en Shiatsu therapeut. Al meer dan 20 jaar beoefend Marlie Qigong en Taiji volgens het systeem van de Chinese arts dr. Shen Hungxun. Marlie geeft wekelijks qigonglessen in Nijmegen.

Wat er vooraf ging

Al vanaf mijn jongere jaren ben ik gefascineerd door de dingen achter de dingen. In de Traditionele Chinese Geneeskunde waar acupunctuur, shiatsu en qigong een onderdeel van is, heb ik een landkaart gevonden om in die onzichtbare wereld te treden en op pad te gaan. Te spelen met Qi is voor mij een onuitputtelijke bron van vreugde. Aan anderen leren deze krachten te ontdekken en hoe deze krachten aan te wenden in hun dagelijks leven, is mijn passie.

In mijn behandelingen gebruik ik de Qi-krachten voor het bevorderen van een beter en gezonder evenwicht. Zo krijgt de cliƫnt de regie in handen voor het optimaliseren van zijn gezondheid.

Er is nog geen wetenschappelijke verklaring voor het succes van deze Traditionele Chinese Geneeskunde. Maar in de praktijk van alle dag is "dat het werkt " belangrijker dan het "waarom".

Interview met Marlie uit: Natuurlijke & Integrale Gezondheidszorg.