Skip to main content

Behandelingen

De traditionele Chinese geneeskunde richt zich niet alleen op het verhelpen of verminderen van klachten. De behandeltechnieken zijn gebaseerd op de ervaring dat voor een gezond leven alles in balans moet zijn, zowel op lichamelijk als geestelijk en emotioneel gebied. De behandeltechnieken van de traditionele Chinese geneeskunde ondersteunen een voorspoedig herstel bij groot scala aan ziekten en klachten, bijvoorbeeld:

  • klachten aan spieren en gewrichten, zoals rugpijn, gewrichtspijnen en stijfheid, nek- en schouderklachten;
  • stress gerelateerde klachten, zoals burn-out, concentratiestoornissen en slapeloosheid;
  • klachten aan de luchtwegen, zoals astma, hyperventilatie, hooikoorts en long-covid;
  • klachten tijdens zwangerschap en klachten na de zwangerschap.

Methodes

Bij een behandeling kun je een of meerdere van onderstaande methodes verwachten:

behandelingen

Acupunctuur

Acupunctuur is de meest bekende behandeltechniek van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Dit komt doordat je direct resultaten waarneemt bij deze behandeltechniek met steriele naaldjes.

Acupunctuur helpt om blokkades die de energiedoorstroom belemmeren op te heffen. Energieblokkades zijn de oorzaak van klachten en indien die langer aanhouden gaan ze over in ziekte. Stimuleren van de Qi-doorstroming laat de klachten verdwijnen.

Hoewel sommigen het spannend vinden om met naaldjes geprikt te worden blijkt dit in de praktijk mee te vallen, omdat door de dunne naaldjes de behandeling vrijwel pijnloos is.


Shiatsu

Shiatsu is een Japanse variant van drukpuntmassage, die zijn oorsprong vindt in het oude China. Bij deze massage worden Qi-punten gemasseerd en gewrichten gemanipuleerd. Zoals bij acupunctuur geblokkeerde Qi wordt geactiveerd met naalden, zo wordt door drukpuntmassage met het drukken van bepaalde punten, de Qi weer in beweging gebracht.

Tevens manipuleert de therapeut de wervelkolom en de gewrichten om deze weer soepel en beweeglijk te maken. Stijfheid of spanningen in de wervelkolom en gewrichten veroorzaken namelijk ook Qi-verstoringen.


BuMing

Deze behandelmethode gaat over het voeden van je ziel door je geest weer in harmonie te brengen met je levensbestemming. 

Soms zijn er periodes in je leven waarin je je levensdoel niet meer helder voor ogen hebt. Dan is het moeilijk om de juiste keuzes te maken. Samen gaan we opzoek naar die vonkjes in de diepere lagen van je hart en ziel die jou weer verbinden met jou unieke bestemming in het leven.


Energie Check

In je leven kun je worden geconfronteerd met verschillende pijnen, emoties of gedachten die je uit evenwicht brengen. Je raakt uit balans en je energiehuishouding is verstoord. De vraag is dan: “Hoe kan ik die energieverstoring herstellen. Hoe vind ik weer balans.” Door middel van een energie check sporen we de verstoring op. Je krijgt tips en tools aangereikt zodat je in het vervolg de verstoring zelf kunt herstellen. Een energie check kan ook een eerste scan zijn als aanzet tot een volledig behandeltraject.


TCM Consult

Traditionele Chinese Geneeskunde is vooral bekend om de acupunctuur en drukpuntmassage. Bij deze methode kijken we ook in hoeverre alle aspecten van jouw leven in balans zijn en krijg je advies op onderwerpen als:

  • voeding;
  • houding en beweging;
  • emotiemanagement;
  • mindset- en leefstijlverandering.

Op basis van deze adviezen kun je ervoor kiezen zelf mee te werken aan het optimaliseren van je gezondheid om zo ziekten en ongemakken te verhelpen en zoveel mogelijk te voorkomen. Samen kijken we wat voor jou werkt en waarin je op dit moment het beste kunt investeren.