Traditionele Chinese Geneeskunde is vooral bekend om de acupunctuur en drukpuntmassage echter dit gezondheidssysteem omvat nog veel meer;

  • Voedingsadvies
  • Bewegings- en houdingsoefeningen
  • Leefstijlverandering, emotiemanagement, mindset verandering

Het mooie is dat deze disciplines uitstekend passen bij de behoeften van deze tijd. Zowel in een periode waarin contacttherapie niet mogelijk is, als in een tijd waarin de roep om preventieve gezondheidsinterventies steeds groter wordt. Voor de Traditionele Chinese Geneeskunde is dit al eeuwen een gangbare opvatting en zijn er allerlei manieren bedacht om mensen te leren hoe ze kunnen voorkomen dat ze ziek worden.
Ook jij kunt ervoor kiezen om aan je gezondheid te werken om zo ziekten en ongemakken zoveel mogelijk te voorkomen. Samen kijken we wat voor jou werkt en waarin je op dit moment het beste kunt investeren.

Voedingsadvies

Geen diëten maar wel uitkomen op het gewicht dat bij je past met een voedingsadvies op maat. De voedings- en kruidenleer overlappen elkaar in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Indien van toepassing kun je gebruik maken van plantaardige Chinese kruiden die specifiek op jouw gesteldheid zijn afgestemd.

Beweging en houdingsoefeningen

Ben je moe of lusteloos? Dan kun je met eenvoudige qigong- of meditatieoefeningen je energie (re)vitaliseren. Meridiaanstrekkingen of Do-In oefeningen kunnen een verlichtig brengen bij pijnlijke spieren. Verder worden de oefeningen steeds aangepast aan de aard van de klachten. 

Leefstijl en mindset verandering, levenskwaliteit verbeteren 

Soms is het moeilijk om minder gezonde gewoonten zelf te veranderen in goede gewoonten. Het is een misvatting dat het veranderen van gewoonten slechts een kwestie van wilskracht is. Dat betekent dat iedereen die dat niet lukt een gebrek aan wilskracht zou hebben. Verandering van je leefstijl is echter complexer dan enkel het beschikken over voldoende wilskracht. Met behulp van de kennis van de Traditionele Chinese Geneeskunde krijg je meer vaardigheid om jouw verandering vorm te geven. Met leefstijlverandering kun je bijvoorbeeld de volgende problemen positief beïnvloeden: slecht slapen, snel geïrriteerd of een opgejaagd gevoel.

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden. Wil je weten of jouw leefstijlverbetering dmv Chinese geneeskunde coaching kan worden gerealiseerd? Neem dan contact op. Deze consulten kunnen online of in de praktijklocatie plaatsvinden.

Energie Check

In je leven kom je verschillende pijnen, emoties of gedachten tegen die je uit evenwicht kunnen brengen. Je raakt uit balans en je energiehuishouding is verstoord. De vraag is dan “Hoe kan ik die energieverstoring herstellen. Hoe vind ik weer balans.”

Door middel van een energie-scan sporen we de verstoring op. Je krijgt tips en tools aangerijkt zodat je in het vervolg de verstoring zelf kunt herstellen.