Skip to main content

Qigong

Het beoefenen van Taiji en Qigong is verbonden met de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). Taiji en Qigong en de Chinese geneeskunde gaan uit van de Yin Yang filosofie. Qigong is een verzamelnaam voor diversen vormen van therapeutische oefeningen om de gezondheid te verbeteren. Taiji is een bewegingsleer waarbij het op een efficiënte manier gebruiken van Qi als kracht centraal staat.

Gezondheid en vitaliteit

Gezondheid en vitaliteit zijn het resultaat van een goede doorstroming van de Qi in de meridianen. Bij TCM verhelpt de therapeut met behulp van acupunctuur, massage en kruiden problemen met die doorstroming. Bij Qigong leert de beoefenaar om zelf voor een goede doorstroming van Qi te zorgen. Het beoefenen van Qigong is dus een goede aanvulling op een TCM-behandeling. Door Qigong te trainen behoud je een soepel lichaam en vergroot je je kracht en vitaliteit.

Meditatie

Meditatie is ook een onderdeel van het TaijiQigong-systeem. In deze lessen leer je door middel van een eigen mantra onafgeleid aanwezig te zijn. Deze lessen worden aangeboden in een korte cursus van 4 dagdelen een paar keer per jaar. Neem contact op indien je informatie wil over wanneer de volgende cursus plaats zal vinden.

Lessen

Marlie Houben geeft wekelijks Qigong lessen  in Nijmegen. Indien je voor je specifieke gezondheidssituatie aanwijzingen wil is een individuele oefenles mogelijk. Tevens is het mogelijk om een Qigongworkshop voor groepen aan te vragen.

Andere websites

Qigong